Барска надбискупија

Да се подсетимо податка из 17. и 18. века, кад је Барска надбискупија за Србију, Албанију, Македонију и Бугарску, уз помоћ власти Млетачке Републике, присиљавала православне Србе, да прихвате римокатоличку веру. То је обављао лично надбискуп Барске надбискупије. Коначно, Католички конгрес у Загребу је 1900. године донео одлуку, да се сви покатоличени Срби на Балкану сматрају припадницима хрватске нације.
Овакав однос Ватикана према Србима је изузетак. И да крије многе тајне – јер ниједан други народ није нагоњен да се одрекне свог народног (националног) имена и да му се језик прогласи језиком другог народа! Дакле, Ватикан је приморао покатоличене Србе да свој језик не зову српским, него хрватским, мада њиме није говорио ниједан изворни припадник хрватског народа – из Хрватске (Загреб и околина).
Јасно је, да одлука Ватикана о брисању српског националног имена и српског језика код Срба католика мора да се објасни, јер су разлози за овакав ватикански поступак научно и верски необјашњени, а имали су за последицу сталне злочине геноцида над преосталим православним Србима – уз стално уништавање српске културне баштине.

Коментар:
…A SVE JE POČELO ONOG DANA KADA SRBSKI PATRIJARH NIJE OTIŠAO U VATIKAN DA POTPIŠE DOKUMENT KOJIM SE PRIZNAJE PAPA ZA VRHOVNOG POGLAVARA SVIH(PRAVOSLAVNIH I KATOLIČKIH) HRIŠĆANA. SAZNAVŠI DA JE MALA I SIROMAŠNA SRBIJA ODBILA DA POTPIŠE PRIZNAVANJE PAPE RUSKI CAR JE POGUBIO RUSKOG PATRIJARHA,A GRČKI PATRIJARH SE POVUKAO ZBOG SRAMOTE SA TE DUŽNOSTI. POSLE TOGA SU SE POBUNILI I STANOVNICI OSTALIH PRAVOSLAVNIH NARODA I PROGLASILI NIŠTAVNIM TAJ DOKUMENT/SPORAZUM. ZBOG TOG DOMINO EFEKTA VATIKAN JE SRBIJU OZNAČIO KAO NAJVEĆEG KRIVCA,ZA SPREČAVANJE VATIKANSKE DOMINACIJE U SVETU,I OD TADA RADI NA TOME DA ISKORENI SRBE.


Извор:
Српска историја

Овај унос је објављен под srbovanje и означен са , , , , . Забележите сталну везу.

Постави коментар